חדלות פירעון צו הקפאת הליכים

כאשר חברה מגיעה לשפל כלכלי, לעיתים אחת האפשרויות היחידות העומדות בפניה הוא פירוק החברה. חשוב להכיר אפשרות נוספת שהינה קבלת צו הקפאת הליכים, שבאמצעותה החברה יכולה להמשיך להזרים כספים אל קופתה ולהסדיר את חובותיה מול הנושים שלה. לשם כך, יש צורך בקבלת סיוע כלכלי ממשקיע, באישור מבית המשפט ומומלץ גם להיעזר בליווי של עורך דין חדלות פירעון צו הקפאת הליכים. 

 

מהי חדלות פירעון?

חדלות פירעון הינו מושג שמתאר מצב בו אדם או חברה מצויים בחובות ולא יכולים לשלם את חובותיהם, או שהם שרויים במצב בו סך חובותיהם עולה על סך נכסיהם. ההגדרה לחדלות פירעון מוסדרת בסעיף השני לחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי –

"מצב כלכלי שבו חייב אינו יכול לשלם את חובותיו במועדם, בין אם מועד פירעונם הגיע ובין אם לאו, או שהתחייבויות החייב, לרבות התחייבויות עתידיות ומותנות שלו, עולות על שווי נכסיו".

רובנו מכירים את המצב הזה בתור "פשיטת רגל", על אף שמדובר במושג שלמעשה אינו קיים עוד – החל מחקיקת חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, המושג 'פשיטת רגל' הוחלף ב'חדלות פירעון', וכל הכרזה על חדלות פירעון לאחר ה- 15.09.2019 מטופלת בהתאם לחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי.

הכרזה על חדלות פירעון לפני תאריך זה, מטופלת בהתאם לדינים המוסדרים בפקודת פשיטת הרגל.

לצד זאת, עד חקיקת חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, כל החוקים הקשורים לחדלות פירעון של תאגיד הוסדרו בחוק החברות.

כיום, רוב הדינים בנושא מוסדרים גם הם תחת חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי.

 

חדלות פירעון של תאגיד

כאמור, חדלות פירעון הינה גם מצב שחל על תאגיד. הליכי חדלון פירעון עבור תאגיד יכולים להיפתח לבקשת אחד מהגורמים הבאים – התאגיד עצמו, היועץ המשפטי לממשלה והנושים של התאגיד.

כאשר התאגיד הוא חדל פירעון, הסמכות הממונה על ההליכים השונים הוא בית המשפט המחוזי.

לאחר שהבקשה של התאגיד לחדלות פירעון מתקבלת, בית המשפט המחוזי ידון בשאלה של הענקת צו פתיחת הליכים.

אם הוא מאשר את הבקשה הוא יעניק צו לפתיחת בו תפורט ההחלטה באשר לעתידו של התאגיד:

 

שיקום כלכלי

בית המשפט יכול לתת צו שיקום כלכלי לתאגיד אם יש לו תשתית מספיקה על מנת להאמין כי התאגיד יכול להשתקם מבחינה כלכלית וכי הדבר לא יזיק לנושים.

 

הפעלה זמנית

במקרים מסוימים, בית המשפט חש כי בהתבסס על המידע הקיים, הוא לא יכול להכריע אם יש צורך בשיקום או פירוק, ולכן יעניק חודש ימים נוסף כדי לקבל חוות דעת מנאמן המפרטת את שאלת הסיכויים של השיקום הכלכלי של התאגיד. לאחר מכן, בית המשפט יתכנס שנית על מנת להחליט על עתידו של התאגיד בהתאם למידע החדש שעלה.

 

פירוק התאגיד

בית המשפט רשאי גם לפרק את התאגיד אם יש לו תשתית מספיקה להאמין כי התאגיד לא ישתקם כלכלית וכי המשך הפעלתו יפגע בנושים.

 

צו הקפאת הליכים – פתרון לתאגיד בחדלות פירעון

כאשר חברה מצויה במצב של קושי כלכלי והיא בוחרת לפנות להליך חדלות פירעון, קיים החשש שהיא תאלץ להתפרק, דבר שעשוי לפגוע קשות בעתיד העסקי של מנהליה ובפרנסה של עובדיה. כאשר לחברה אין אופק כלכלי זו עשויה להיות האפשרות הטובה ביותר, אך חשוב להכיר אפשרויות נוספות ולדעת מה האפיקים הפתוחים בפניכם.

אחת מן האפשרויות העיקרון היא צו הקפאת הליכים, בה כל ההליכים נגד החברה – כמו גביית חובות, למשל – מוקפאים למשך תשעה חודשים.

במהלך תשעת החודשים הללו החברה ממשיכה לפעול כרגיל.

על מנת לקבל צו להקפאת הליכים, יש לקבל תמיכה כלכלית ממשקיע או שותף עסקי חדש, כך שהחברה תוכל להשתקם כלכלית וליצור הסדר עם הנושים.

לאחר שהתקבל הצו להקפאת הליכים, נושה לא יוכל לפתוח בהליך נשייה כנגד החברה ולא יוכל להמשיך בהליך שכבר נפתח. במקרים חריגים, בית המשפט רשאי לאשר בקשות של נושים למימוש נכסים כל עוד הנכס לא מובטח וכל עוד המימוש שלו לא פוגע בתוכנית השיקום של החברה.

 

צו להקפאת הליכים – איך זה עובד

כאמור, לשם השגת צו הקפאת הליכים יש צורך ברוב המקרים במציאת משקיע מתאים. לעיתים קרובות, רק התערבותו של משקיע שיזרים כספים אל קופתה של החברה תאפשר את המשך פעילותו של החברה מבלי שתחשוש לפשוט רגל.

לאחר מכן, יש צורך ביצירת הסדר חוב עם כל הנושים של החברה. הסדר החוב צריך לכלול את גובה הכספים שישולמו לנושים, את אופן חלוקת התשלומים וכל מידע רלוונטי אחר.

לנושים לרוב יש אינטרס לשתף פעולה עם החברה גם אם הכספים שישולמו לה יהיו פחותים מהחוב המקורי, כי אחרת החברה עשויה להכריז על חדלות פירעון שבעקבותיה תקבל צו הפטר מלא או חלקי מן החובות הללו.

לאחר שהוסכם על הסדרי החובות, על החברה להציג בפני בית המשפט את ההסדרים הללו לצד תוכנית הבראה, שלרוב תנוהל על ידי נאמן שמונה מטעם בית המשפט.

אם בית המשפט מוצא זאת לנכון, הוא יאשר צו להקפאת הליכים למשך תשעה חודשים, כך שהחברה תוכל להמשיך לעבוד כרגיל, להכניס כספים ולהימנע מפירוקה. ברוב המקרים בית המשפט יעמוד על כך שעובדי החברה ימשיכו לקבל את שכרם כרגיל, על מנת להגן עליהם בהיותם קבוצה המוחלשת ביותר המערך.

 

עורך דין חדלות פירעון צו הקפאת הליכים

קבלת ליווי מצד עורך דין המתמחה בחדלות פירעון וצו הקפאת הליכים היא צעד חשוב ביותר. כאמור, לחברה שמצויה בקשיים כלכליים יש מספר אפשרויות לפנות אליהם, והיעזרות בעורך דין המיומן בתחום תסייע בקבלת ההחלטה הנכונה ביותר מבחינה משפטית וכלכלית.

כמו כן, היעזרות בעורך דין תבטיח כי זכויותיכם כמנהלי תאגיד וכמצויים בחדלות פירעון יישמרו לאורך כל ההליך, וכי לא תמצאו את עצמכם סבוכים במאבק משפטי לא רווחי ולא יעיל עבורכם.

משרד עורכי הדין דניאל ינובסקי מתמחה בחדלות פירעון של תאגידים ומזמין אתכם לקבל ליווי אמין, אישי ואיכותי, על מנת שנוכל לנווט יחדיו את עתיד החברה שלכם למקום הטוב ביותר.

חדלות פירעון צו הקפאת הליכים
חדלות פירעון צו הקפאת הליכים
לשיתוף המאמר:

לייעוץ עם עו"ד דניאל ינובסקי מלאו טופס עכשיו:

4.9
מבוסס על 185 ביקורות
כתוב לנו ביקורת ב
Google user
עו"ד מקצועי, סובלני והכי חשוב אמין
js_loader

אודות המחבר:
עורך דין דניאל ינובסקי

בוגר LL.B בקריה האקדמית אונו בשנת 2007. תחומי ההתמחות של משרד עורכי דין דניאל ינובסקי – חדלות פירעון לרבות אכיפת חיובים, מחיקה וגביית חובות (הוצאה לפועל), פשיטות רגל – חדלות פירעון והסדרי חוב.
למידע נוסף

מידע נוסף בנושא

לקבלת ייעוץ משפטי
חייגו עכשיו!

Google ג גוגל
4.9
מבוסס על 185 ביקורות
js_loader