עורך דין הסכם ממון

משרד עורכי הדין מתמחה בעריכת הסכמי ממון מקצועיים, העונים על הצרכים האינדיווידואליים של הלקוחות משני הצדדים. בתור עורך דין הסכם ממון, אנו מסייעים בהסדרת כל ענייני הרכוש בצורה יסודית ובטוחה. הסכמי הממון מבוצעים מתוך הסתכלות זמנים הווה -עתיד ואנו דואגים לרכוש הקיים וגם לרכוש העתידי והמשותף של בני הזוג.

במשרדנו, הלקוחות רואים בהסכם הממון תעודת ביטוח, המאפשרת להם ודאות ושקט נפשי שבמידת הצורך – יוכלו לעבור את הפרדת החיים המשותפים והזוגיים ללא מחלוקות כספיות ומבלי להגיע לדיונים והוצאות בבתי המשפט.

 

מידע נוסף אודות הסכם ממון

בשנים האחרונות, עריכת הסכמי ממון בין בני זוג, הופכת לדבר מקובל וצוברת תאוצה. קיימות סיבות רבות לכך, למרות שמטבע האדם, אין אנו אוהבים לחשוב על מצבים לא נעימים למיניהם. שתי סיבות עיקריות למה בני הזוג חותמים על הסכם ממון הן : בני הזוג מתחתנים בגיל יחסית בוגר – כמעט ואין כבר חתונות של חיילים או סטודנטים – אז הם מגיעים למועד החתונה כבר עם הישגים כלכליים ונכסים, עוד סיבה לעריכת הסכמי ממון – מודעות למצב הקיים בישראל ביחסים בין בני הזוג, סטטיסטיקות העגומות בישראל בעניין הגירושים המצביעות על עליית אחוזי המתגרשים באופן עקבי בשנים האחרונות (כשליש הזוגות מתגרשים), פמיניזם ועוד. כולם רוצים להאמין שדווקא הם הזוג שלא יצטרך להפעיל את ההסכם, אבל גם מעדיפים להיות רגועים לעתיד הכלכלי שלהם במידה והיחסים יעלו על השרטון – מה שהכי מדאיג את אנשים זה חוסר וודאות לגבי העתיד, ואם הם יכולים למנוע את זה דרך חתימה על הכסם ממון (ביטוח חיים, ביטוח דירה, פנסיה), אז הרבה מעדיפים לעשות כן ו"לישון בשקט".

נכון, לא כיף לחשוב על המצב, בו הברית שלכם מתפרקת , אבל הרבה יותר נכון וחכם לחשוב על זה פעם אחד לפני, להסדיר את כל ענייני הרכוש ולשכוח מזה בתקווה אף פעם לא לחזור למחשבות האלה. ואם כבר חושבים על זה – לא מספיק להסדיר רק את מה שיש נכון ליום עריכת הסכם הממון ביניהם, אלא להתייחס גם למצבים עתידיים כמו: חלוקת הרכוש שנצבר במהלך שנות עמל רבות, הרכוש שיתקבל בירושה או במתנה מהורים. כאשר עורך דין שעורך הסכמי ממון הוא יודע בדיוק מה עדיף להכניס לתוך ההסכם, איך לעשות את זה חוקי ותקף בבוא היום, מומלץ גם לערוך צוואה יחד עם הסכם ממון, שמהווה חלק אינטגרלי בכל הנוגע לרכוש הפרטי והמשותף.

אם כן, מומלץ לערוך הסכמי ממון לפני החתונה – בתקופה הרומנטית ומלאת התרגשויות לקראת מיסוד היחסים– וזה לא תמיד נעים, לא נעים, אך האלטרנטיבה שלא לא לערוך הסכם ממון היא חלופה לא אחראית שתגבה מכם מחיר יקר, בזבוז זמן וכסף מיותרים ועוגמת נפש בלתי מבוטלת.

מבחינה סטטיסטית הגורמים העיקריים לגירושים בישראל הם נישואין בגיל צעיר, עבר הגירושין במשפחה ואם זה נישואים שניים – אז אחוזי המתגרשים עוד יותר גבוהים וכמעט כפולים!

לאור המצב הנוצר, עריכת הסכם ממון מצביע על בגרות של בני הזוג, השקעה בחיים הזוגיים המשותפים והכלכליים שלהם לתווך ארוך – הדבר שרק יחזק את הקשר של בני הזוג וייתן להם שקט נפשי החשוב למען זוגיות שקטה ויפה.

עורכי דין המתמחים בהסכמי ממון יודעים לערוך הסכמי ממון מסודרים ומקצועיים, העונים על הצרכים האינדיווידואליים של הלקוחות – למשרדנו היכולת לעזור ולהכווין אתכם, במידה ותחליטו שאתם מעוניינים להסדיר את כל ענייני הרכוש שלכם בצורה יסודית ובטוחה שרק תחזק את הקשר שלכם בעתיד.

עוד סיבה למה הפכו הסכמי ממון לפופולריים ומקובלים  – עליית גיל הממוצע של המתחתנים : בני הזוג הרבה פעמים מגיעים ליום החתונה כשבידיהם כבר הישגים פיננסיים, נכסי נדל"ן, השקעות בקרנות, ניירות ערך, סטרטאפים וכו'. יש סיטואציות בהם מוצאים את עצמם זוגות בחילוקי דעות חריפים עקב קבלת מתנה או כספי ירושה – מה שנראה כדבר משמח – הופך את חיי הזוג למלאי קונפליקטים, מכיוון שהעניין לא הוסדר לפני, אין כלל או חוק איך נכון לבזבז או להשקיע את הכספים המגיעים ממקורות האלה, אלא אם ערכו הסכם ממון מסודר או המנוח המצווה נתן הוראות ברורות לגבי עיזבונו – צעד נבון לעשות בד בבד עם עריכת הסכם ממון.

הסכמי ממון הפכו לקונסטלציה משפטית לגיטימית שעוזרת לסדר ולייצב את חיים הכלכליים של המשפחה, להפריד ולהגן על נכסים מסוימים, הרבה פעמים גם לתכנן את עתיד המשפחה (ישנם זוגות שקובעים בהסכם ממון את כיוון ואופי ההשקעות שלהם שיהוו את אפיק הפנסיוני של בני הזוג).

גם תוחלת החיים העולה עם השנים גורמת לעליית אחוזי הגירושין, הרי ב-50 שנים אחרונות תוחלת החיים עלתה ביותר מ-10 שנים! המושג "פרק ב'" כבר לא נשמע כקללה, ואנשים רוצים להבטיח לעצמם את השקט הנפשי לכל סיטואציה אפשרית, ולא משנה מה יקרה – להיות בטוחים שמבחינה כלכלית הם לא יעבדו יותר ממה שהם הסכימו לכך מראש, אחרי מחשבה והתייעצות עם עורך דין הסכם ממון וצוואות.

מהניסיון שלנו אפשר להקדים ולהדגיש 2 טעויות הנפוצות בקרב הזוגות לגבי הסכמי ממון :

  • עצם הצעה מצד אחד מבני הזוג לערוך הסכם ממון מדליקה נורה אדומה אצל בן זוגו – וזה בהחלט לא נכון, הכי חשוב מה תוכן ההסכם ולא עצם קיומו. בן/ת זוג יכול להיות מופתע לטובה מאופי הדאגה והמחשבה לעתיד של בן/ת זוגו (הסדרים לגבי נכסים עתידיים, מתנות, ירושות וכו'). במידה והשיחה בין בני הזוג בעניין הסכם ממון נשמעת יותר כמו דרישה ו/או אולטימטום– אז כן מומלץ לחשוב שוב לגבי בחירת בן/ת הזוג.
  • זוגות ללא רכוש משמעותי מעדיפים לחסוך ולא לערוך הסכם ממון וזאת הטעות הנפוצה ביותר, הרי הסכם ממון הינו חוזה הצופה פני עתיד שקובע הסדרים רכושיים גם לגבי הנכסים, הרכוש והכספים שהזוג יצבור בעתיד.

אנחנו ממליצים לזוגות בתחילת הדרכם המשותפת כמשפחה לא לסגור את חשבונותיהם האישיים ולפתוח חשבון משותף אחד, אלה להשאיר גם את החשבונות האישיים וגם לדאוג לחשבון משותף, לקבוע מראש את חלוקת הכספים המגיעים ממשכורות ומכל מקור אחר.  המנגנון הזה מאפשר לבני הזוג להישאר עצמאים פיננסית וגם לדאוג לתא המשפחתי.

לדוגמה, הבעל החליט לתת מתנה יקרת ערך לאשתו וקנה אותה מהכספים שבחשבון המשותף, הרי עלול הבעל למצוא את עצמו במצב שהוא אשם בבזבוז הכספים המשותפים וגם המתנה משולמת "בחצי" על ידי אישתו – כי החשבון הינו משותף. הדבר פתיר במידה והקניה נעשתה מחשבון האישי של הבעל / האישה ולא פגע בתקציב המשפחתי המשותף.

קיימים מספר רב של פתרונות עבור כל זוג ומצבו הקונקרטי, אנחנו תמיד ממליצים להתייעץ עם עו"ד הסכם ממון לפני החתונה ובמידה ולא הספקתם בטרם החתונה לערוך הסכם ממון אחרי החתונה. אנחנו יודעים שהנושא מאוד רגיש ויכול רק להזיק אם יבוצע בחוסר מקצועיות, משרדנו דואג לגבש הסכם ממון לגיטימי, הוגן, ראוי ומאוזן כלפי כל צד.

גם בקרב בני הזוג אשר מתחילים פרק ב' בחיי הזוגיות שלהם וכבר עברו פרידה או גירושים, צברו וחילקו רכוש המשותף, נהוג ומקובל לערוך הסכם ממון מקצועי, אשר יסדיר את החלוקה והבעלות בנכסים והרכוש של בני הזוג. לצורך הסדרת ענייני הרכוש, בני הזוג לא חייבים להתחתן – מספיק שהם בוחרים להיות "ידועים בציבור" – מומלץ באותה מידה לערוך הסכם ממון מקצועי אצל עורך דין הסכם ממון וצוואות.

חשוב לזכור שהסכם ממון הינו חוזה ייחודי, הנערך בכתב בין בני זוג (נשואים וידועים בציבור לרבות בני זוג חד-מיניים), בו מוסדרים הדדית כל ענייני הממון והרכוש המשותף העתידי, בהתאם לרצון והבחירה של בני הזוג.

במשרד שלנו ישנם לקוחות, שקוראים להסכם ממון שלהם – תעודת ביטוח, המאפשרת להם בעת הצורך לעבור את המחלוקת הכספית מבלי להגיע לדיונים מיותרים בבתי המשפט.

 

3 דרישות להסכם ממון תקף:

  • זהו הסכם בין בני זוג.
  • ההסכם חייב להיערך בכתב.
  • ההסכם חייב לקבל אישור משפטי.

 

כיצד הסכם הממון מקבל תוקף מחייב?

  • הסכם ממון בין בני זוג שנישאו חייב להיות מאושר בבית המשפט לענייני משפחה או בבית הדין הדתי, המוסמך לדון בנישואי וגירושי בני הזוג.
  • הסכם ממון בין בני זוג שטרם נישאו חייב להיות מאושר בבית המשפט לענייני משפחה או בפני רשם הנישואין (המטרה היא לבחון האם הסכם הממון אכן משקף את רצונם האמיתי של בני הזוג, אם הוא נעשה בהסכמה חופשית של שניהם והאם בני הזוג מבינים את משמעות ההסכם והשלכותיו).
  • לאחר אישור ההסכם בבית משפט לענייני משפחה או בית הדין הדתי, מקבל הסכם הממון תוקף של פסק דין, אשר ניתן לאכיפה ולביצוע.

 

אם אין הסכם ממון:

כאשר בני זוג אינם עורכים ביניהם הסכם ממון, כברירת המחדל יחול לגביהם הסדר הקבוע בחוק יחסי ממון : כל הרכוש שייצבר על ידם או על ידי מי מהם במהלך תקופת הנישואין או הקשר הזוגי, ייחשב כרכוש משותף, השייך באופן שווה לשניהם, לכל דבר ועניין, אשר הינו בר איזון לחלוקה בעת פקיעת הקשר.

חשוב לציין שהסכם ממון גובר על הוראות חוק יחסי ממון ומחליף את אותה ברירת מחדל, הסכם ממון מאפשר לצדדים ליצור עבורם הסדר מתאים, הוגן ומועדף עליהם.

במידה ובני הזוג מעוניינים לקבוע הסדר חלוקת הרכוש בשונה מההסדר הכללי– הם יכולים לעשות זאת אך ורק באמצעות עריכת הסכם ממון.

 

מה כולל הסכם ממון?

הסכם ממון יכול לבנות עבור הזוג, שרק מתחיל את דרכם המשותפת, את ההסדר המתאים עבורם, שייקח בחשבון את הנכסים הקיימים של בני הזוג, יסדיר את העקרונות לגבי הממון המשותף אותו יצבור הזוג במהלך השנים, יכלול מענה ופתרונות למצבים השונים שאמורים לעמוד בדרכם של בני הזוג, יסיר מכשולים ואמצעים פסולים ובלתי הוגנים (בהליכי גירושין או פרידה), ויבטיח לזוג את הודאות, ביטחון והשקט הנפשי בכל הקשור לרכוש הקיים והעתידי שלהם.

 

הסכמי ממון כוללים לרוב את שלושת החלקים הבאים:

  1. הרכוש הקיים
  2. הרכוש העתידי
  3. הסדרת חלוקת רכוש משותף בעת פקיעת הקשר

 

הרכוש הקיים:

רכוש הקיים הינו כל ממון (כספים, השקעות, מטלטלין, נכסי נדל"ן, מקרקעין וכו')  אשר צבר כל אחד מבני הזוג טרם נישואים או החיים המשותפים (לפי המקרה). ניתן להגדיר חלוקת רכוש הקיים במקרה של פרידה לפי רצונם של בני הזוג. לדוגמה, לבת הזוג הייתה דירה שקיבלה בירושה מסבא שלה בטרם הכרות עם בן זוגה, והיא מעוניינת לשמור לעצמה את הזכויות בדירה מבלי לחשוש שעקב החיים המשותפים בעת פרידה תאבד חלק מזכויותיה בדירה. עורך דין העורך את הסכם הממון של הזוג, במידה ולבן הזוג אין התנגדות בעניין, מגדיר את הדירה הנ"ל כרכוש הקיים השייך אך ורק לבת הזוג, ובמקרה של פרידה לבן הזוג אין שום זכות בה.

במסגרת הסכמי ממון ניתן לפרט במדויק את הרכוש אותו כל צד הביא לנישואין ולקבוע למי הוא שייך, ללא קשר למספר שנות הנישואין, הולדת ילדים, וכו'.

ההגנה הכי טובה של הרכוש הקיים – עו"ד הסכם ממון מקצועי ומתמחה בתחום, אשר יערוך ויאשר את הסכם ההמון המתאים עבור הזוג, לאור צרכיהם, רצונותיהם של בני הזוג. מומלץ גם לערוך צוואה באותה הזדמנות.

 

הרכוש העתידי

רכוש העתידי הינו הרכוש אשר יצברו בני הזוג או/ו מי מהם במהלך חיי הנישואין או החיים המשותפים.

לרוב, וזה מה שמקובל, בני הזוג קובעים כי כל הרכוש העתידי שיצברו במהלך חיי הנישואין או החיים המשותפים, יהיה שייך לשניהם במשותף 50/50. עורך דין הסכם ממון יכול גם, במידת הצורך, לקבוע חריגים בנוגע לנכסים מסוימים או אפיקי השקעה של בני הזוג, על פי חלוקת ההשקעה של כל אחד מבני הזוג ברכוש העתידי –אין פה חוק או נורמה משפטית מחייבת – בני הזוג יכולים לקבוע כל הסדר המתאים להם לפי הצרכים והמצבים האישיים שלהם, עורך דין מקצועי להסכמי ממון ידע לערוך הסכם כזה שיתאים לכל מקרה ומצב של בני הזוג.

 

הסדרת חלוקת הרכוש המשותף בעת פקיעת הקשר:

הסכם ממון מטבע קיומו, חייב להתייחס למצבים של פקיעת הקשר : פירוד, גירושין או פטירה. עורך דין הסכם ממון יחד עם בני הזוג קובעים מנגנונים להסדרת החלוקה בפועל של הרכוש המשותף שנצברו בני הזוג.

בהסכמי ממון בין בני הזוג בטרם נישואים נהוג לקבוע גם את הדרך והערכאה המשפטית שתדון במקרה של מחלוקת בין בני הזוג, שערוך הנכסים המשותפים – מי יבצע את הערכה הכספית של כל הרכוש המשותף הנצבר ע"י בני הזוג, מנגנוני החלוקה ולוחות זמנים לכך. עורך דין הסכם ממון מקצועי ידע לערוך את ההסכם כך שיתאים לכל מקרה ספציפי עם המגבלות והספציפיות המתאימות עבור כל אחד מבני הזוג ולשביעות רצונם.

לדוגמה, זוג צעיר שטרם נישא, היא עובדת בגן ילדים, הוא עובד בהיי טק, שניהם בתחילת הקריירות שלהם, ללא ילדים ולו יש דירה שקיבל בירושה. בני הזוג מסכימים להשאיר את הדירה בבעלות הבלעדית של בן הזוג, אך כל שאר הרכוש הקיים והעתידי לחלק שווה בשווה במקרה של פרידה, כולל פנסיות שיצברו, ביטוחי מנהלים, פיצויי פיטורים וכו'. הם קובעים בהסכם ממון כי במקרה של פרידה הבעל ידאג למקום מגורים חלופי עבור האישה והילדים לשהם וזאת עד להגעתם לגיל 18.

נהוג לערוך יחד עם הסכמי ממון גם את הצוואה, ובכך לקבוע את הסדר הרכושי העתידי גם במקרה של אסון או כל מקרה אחר, אשר יכול להפריד בין בני הזוג. חשוב לציין שאת הצוואה עורכים באופן אישי עבור כל אחד מבני הזוג ורק ע"פ רצונו האישי, אדם יכול גם לשנות ולערוך מחדש את צוואתו כמה פעמים שירצה במהלך חייב.

גם הסכם ממון ניתן לשנות ולערוך מחדש, נדרשים הסכמה של שני בני הזוג, עריכה בכתב של הסכם החדש ואישורו בבית המשפט.

 

דוגמאות לפתרונות של מצבים שונים בהסכמי ממון (רשימה לא סגורה, לצורך הדגמה בלבד):

  • חלוקה לא שווה בין בני הזוג בנכסים עקב השקעות לא שוות.
  • שמירה על המוניטין אישי וחלק מהרווחים לצורך פיתוח אישי או מקצועי.
  • הוצאת קרנות השתלמות, פנסיה, ביטוחי מנהלים וכו' מרכוש העתידי המשותף.
  • הוצאת נכסים עסקיים מחוץ לרכוש העתידי המשותף.
  • הסדר מגורים חלופי במקרה של פרידה לבת/ן הזוג וילדיהם.

 

למה לערוך הסכם ממון – העזרו בעורך דין הסכם ממון:

בית המשפט העליון בישראל בהוראות חוק יחסי ממון חידש וקבע לאחרונה, כי במקרים מסוימים גם רכוש שהיה בבעלות מי מהצדדים טרם הנישואין (בין אם צבר אותו בעצמו, או קיבל אותו במתנה, או בירושה, וכיו"ב), עשוי, בנסיבות מסוימות, להיחשב כרכוש משותף, אשר הוא בר איזון לחלוקה במצב של פקיעת הקשר בין בני הזוג.

לאור זאת, גם אם אתם מסכימים לרוחו הכללית של חוק יחסי ממון, עדיין עדיף לעגן על הרכוש הקיים שלכם ולערוך הסכם ממון מסודר – אשר גובר על חוק יחסי ממון – ובכך להבטיח את שמירת זכויותיכם בעת פקיעת הקשר.

כאן חשוב להדגיש שהפסיקה החדשה של בית המשפט העליון מתייחסת בראש ובראשונה לדירת המגורים של בני הזוג, הקרויה "חזקת שיתוף ספציפית", המהווה את גולת הכותרת של התא המשפחתי. בית המשפט קבע כי במקרים מסוימים, למרות שהדירה נרכשה, נרשמה בטאבו ובכל ההיבטים שייכת רק לאחד מבני הזוג, יכול בית המשפט בעתיד להעניק זכויות בה (עד מחצית) לבת/ן הזוג השני, במקרה של פקיעת הקשר בין בני הזוג.

על מנת למנוע מאבקי פרידה או גירושים מכוערים, אנחנו ממליצים להיעזר בעורך דין הסכם ממון מקצועי, אשר יסדיר את כל ענייני הרכוש הקיים והעתידי שלכם בהתאמה אישית ויבטיח ודאות ושקט נפשי לבעליו.

 

חוק יחסי ממון אינו מספק מענה משפטי הולם להיבטים הבאים:

  • הגנת זכויות בדירת מגורים טרם נישואי בני הזוג.
  • הגנת זכויות בדירת מגורים אותה רוכשים בני הזוג לאחר הסדרת יחסיהם בסיוע כספים המוענקים במתנה מאת ההורים של אחד מהם.
  • שיתוף בחובות.
  • פירות המתקבלים בגין נכסים.
  • מצב של עליית-ערך של הנכסים.

 

מתי לערוך הסכם ממון:

יש לכם קשר רציני ואתם מדברים כבר על החתונה – זה הזמן הכי מתאים לעלות את הנושא של עריכת הסכם ממון ביניכם. דווקא כשיש אהבה, אחדות וכבוד הדדי בין בני הזוג, זה הזמן לדבר על, חס ושלום, משבר ביחסים שלכם. נכון שזה נשמע לא הגיוני, אבל בנקודת זמן הזאת אתם הכי מקשיבים ומבינים אחד את השני ועדיף פעם אחד ולתמיד להסדיר את כל ענייני הרכוש שלכם ולא לחזור לזה. אתם גם תכירו את בן הזוג שלכם יותר לעומק בכל הקשור לראיית העתיד המשותפת שלכם, בנוסף תינתן תחושת ודאות ובטחון בכל הקשור לרכוש שלכם.

הסכם ממון מסודר מהווה בסיס לשותפות, מחזק את הזוגית ומסדיר את האחריות ההדדית והמשותפת לעת צרה.

 

סוגי הסכמי ממון:

סוגים של הסכמי ממון נקבעים בהתאם לסטאטוס המשפטי של הצדדים ו/או מועד עריכת ההסכם.
בישראל קיימים שלושה סוגים עיקריים של הסכמים:

  • הסכם ממון לפני נישואין.
  • הסכם ממון במהלך נישואין.
  • הסכם ממון בין ידועים בציבור.

 

הסכם ממון בין בני זוג ידועים בציבור:

בדומה לבני זוג נשואים, כך גם ידועים בציבור יכולים להסדיר ביניהם את ענייני הרכוש והממון באמצעות הסכם ממון. הסכם כזה יקבע את היקף הרכוש המשותף ומה דינה של כל זכות שקיימת או שתיווצר למי מבני הזוג בעתיד.

ההבדל בהסכם ממון כאשר מדובר בידועים בציבור -אין חובה לאשר את ההסכם בפני רשות שיפוטית כלשהי. יחד עם זאת, עורך דין הסכם ממון עדיין ממליצים לאשר את ההסכם בפני בית המשפט לענייני משפחה, מהטעם שבית המשפט בודק אם ההסכם הוגן, מברר האם בני הזוג מבינים את משמעות ההסכם וכל השלכותיו. בית המשפט משמש כמנגנון ביקורת על הסכם הממון שנערך בין בני הזוג. בכך ניתן למנוע טענות אפשריות, של מי מבני הזוג, בדבר אי הבנת תוכן ההסכם או חוסר הגינות של ההסכם.

 

מה דינו של הסכם ממון שלא אושר כדין בבית המשפט או בבית הדין?

במקרים מיוחדים וחריגים ביותר, על אף החובה לאשר הסכם ממון, עשוי בית המשפט לענייני משפחה, או בית הדין, וליתן תוקף מחייב להסכם ממון אשר לא אושר לא בבית המשפט לענייני משפחה ולא בבית דין הדתי. הדבר מתאפשר רק כאשר שני הצדדים להסכם נהגו לפי ההסכם ופעלו על פיו במשך תקופה יחסית ממושכת, בניגוד להסכם אשר אושר ע"י בית המשפט וקיבל תוקף מחייב של פסק דין.

 

הסכם רכושי בין בני זוג שאינו הסכם ממון:

כאשר מדובר בנכס ספציפי (דירה, רכב, סטרטאפ וכו') – ניתן לערוך הסכם בין בני הזוג שלא יהיה הסכם ממון. בית משפט ובית הדין מכירים בהסכמים בין בני זוג שאינם הסכמי ממון ואין חובה לאשר הסכמים כאלה על ידי בית משפט.

 

הסכם ממון על כסף:

כמעט ואין מקרים בהם בני הזוג מגיעים למועד החתונה עם חסכונות שווים. ברוב המקרים לאחד מבני הזוג יש יותר רכוש (כסף, מניות, דירות, רכב וכו') או יותר מינוס בבנק. מה לעשות במצב כזה? איך להסדיר את יחסי הרכוש אם אחד מבני הזוג הולך לקבל מתנה או ירושה בקרוב? ואם הכסף של אחד מבני הזוג מושקע בניירות ערך ושווי ההשקעה עלה משמעותי? מה לעשות אם הורים של אחד מבני הזוג רוצים לעזור לזוג הצעיר ברכישת דירה והורי בן הזוג השני אינם יכולים להשתתף? ואם אחד מבני הזוג השקיע את כל כספו בעסק שעתיד להביא הכנסות, אבל זה עוד לא קורה וכיום אין לו/ה יותר חסכונות?

ישנם אין סוף מצבים השמים את בני הזוג בדילמה בין אהבה, כסף ויחסי רכוש העתידיים. עורך דין הסכם ממון מקצועי המתמחה בתחום ידע לערוך הסכם ממון המתאים עבור כל זוג, יסדיר מראש את הפערים, ישמור על הכסף/הנכס האישי או המשפחתי, יקבע שיטת החלוקה של הרכוש המשותף בעת פקיעת הקשר, חס ושלום, כך שיהיה הוגן, שקוף ולא ישאיר מקום למצבים הלא נעימים, ולפעמים אפילו מכוערים, שעוברים הזוגות שלא דאגו לחתום על הסכם ממון בזמן.

 

הסכם ממון על דירה:

מה קורה במצב ולאחד מבני הזוג בטרם חתונה יש דירה בבעלותו? האם זה משנה שיש עליה משכנתא? ואם הזוג מתגורר בדירה הזאת? משכיר את הדירה ודמי השכירות משלמים את המשכנתא, אבל גם נשאר חלק ממנו? מאיזה כספים עושים שיפוץ או תיקונים בדירה שהיא בבעלות של אחד מבני הזוג? מה יעלה בגורלה של הדירה הזאת עם פקיעת הקשר, חס ושלום, בין בני הזוג?

אין צורך להדגיש עד כמה דירה בישראל מהווה נכס משמעותי עבור כל זוג צעיר, כמה קשה עם השנים לחסוך את ההון הראשוני עבור קניית דירה, ועד כמה זה חשוב גם לעגן על הזכויות בדירה שכבר נרכשה.

כל השאלות שהעלנו לעיל, אנחנו יודעים להפוך לסעיפים ברורים, הגיוניים והוגנים בהסכמי ממון שאנו עורכים במשרד שלנו. חשוב שתשמרו על הזכויות שלכם מבלי להרוס את היחסים עם בן הזוג שלכם – וזאת המיומנות וההתמחות של משרד העו"ד הסכם ממון שלנו.

 

הסכם ממון על ירושה או מתנה עתידית:

הזמן עושה את שלו, ובבוא היום כל אחד מאיתנו יכול לקבל בירושה פתאום סכומי כסף יפים, דירות ועסקים. מומלץ להיות מוכנים לכזה מצב מראש, אחרת הבשורות יהפכו מהר לקטסטרופה המשפחתית שלכם, הרי אם לא ערכתם הסכם ממון מסודר אצל עו"ד הסכם ממון מקצועי המתמחה בתחום, אתם כפופים לחוק יחסי ממון, הקובע כי כל הרכוש שנצבר לאחר החתונה או בזמן שהייתם ידועים בציבור הינו רכוש משותף ושייך לשני בני הזוג. את הסוגייה הזאת ניתן להסדיר בצורה מסודרת והוגנת בהסכם ממון ובכך להבטיח לעצמכם ודאות ושקת נפשי.

חשוב לציין שהסכם ממון ניתן לערוך גם לאחר החתונה, הדרישות לכך : הסכמה בכתב ואישור בית משפט לענייני משפחה או בית הדין הדתי. עורכי דין שלנו ישמחו לעזור לכם בכל הקשור להסכמי ממון וצוואות.

 

כיצד משנים הסכם ממון?

מותר וניתן לשנות הסכם ממון בכל עת. הפרוצדורה דומה מאוד לעריכת הסכם ממון חדש ודורשת הסכמה של שני הצדדים בכתב ואישור ההסכם החדש בערכאה המתאימה (בית משפט לענייני משפחה או בית הדין הדתי). מומלץ להיעזר בעו"ד הסכם ממון מקצועי המתמחה בתחום.

 

תכנון מס בהסכם ממון:

יתרון משמעותי, בנוסף לכל מה שכבר ציינו כאן, בעריכת הסכם ממון מסודר ומקצועי אצל עו"ד הסכם ממון המתמחה בתחום, הינה האופציה לתכנון מס הצפוי לבני הזוג כתוצאה מעסקאות נדל"ן, ירושות וכו' שבדרך. הרבה פעמים אנחנו מצליחים ממש לכלכל ולתכנן את העתיד הפיננסי של המשפחה מול רשויות שונות, כגון רשות המיסים.

אנחנו מבצעים תכנונים אופטימאליים לסוגיות מס שונות, במיוחד בכל מה שקשור למיסוי מקרקעין. הרי הפרדה רכושית או פיצול שומות יכולים להקטין את מס רכישה בקניית דירה. ניצול פטורים בנפרד יכול להקטין מס שבח במכירת דירה או נכס נדל"ני אחר. כמובן שכל זוג והמצב הספציפי שלו, לכן מומלץ להיעזר בעו"ד הסכם ממון מקצועי המתמחה בתחום.

*אין האמור לעיל בכתבה זו מהווה ייעוץ משפטי, כל שימוש במידע המצוי בכתב עת זה הינו באחריות הקורא בלבד.

 

צרו קשר עכשיו ואנו נשמח לעזור גם לכם!

במשרדנו, הלקוחות רואים בהסכם הממון תעודת ביטוח, המאפשרת להם ודאות ושקט נפשי שבמידת הצורך – יוכלו לעבור את הפרדת החיים המשותפים והזוגיים ללא מחלוקות כספיות ומבלי להגיע לדיונים והוצאות בבתי המשפט.

יש לכם קשר רציני ואתם מדברים כבר על החתונה – זה הזמן הכי מתאים לעלות את הנושא של עריכת הסכם ממון ביניכם. דווקא כשיש אהבה, אחדות וכבוד הדדי בין בני הזוג, זה הזמן לדבר על, חס ושלום, משבר ביחסים שלכם. נכון שזה נשמע לא הגיוני, אבל בנקודת זמן הזאת אתם הכי מקשיבים ומבינים אחד את השני ועדיף פעם אחד ולתמיד להסדיר את כל ענייני הרכוש שלכם ולא לחזור לזה. אתם גם תכירו את בן הזוג שלכם יותר לעומק בכל הקשור לראיית העתיד המשותפת שלכם, בנוסף תינתן תחושת ודאות ובטחון בכל הקשור לרכוש שלכם.

זוגות ללא רכוש משמעותי מעדיפים לחסוך ולא לערוך הסכם ממון וזאת הטעות הנפוצה ביותר, הרי הסכם ממון היינו חוזה הצופה פני עתיד שקובע הסדרים רכושיים גם לגבי הנכסים, הרכוש והכספים שהזוג יצבור בעתיד – קופות גמל, ביטוחים, ירושות ועוד.

עורך דין הסכם ממון
עורך דין הסכם ממון
לשיתוף המאמר:

לייעוץ עם עו"ד דניאל ינובסקי מלאו טופס עכשיו:

4.9 מבוסס על 183 ביקורות מ כתוב לנו ביקורת בReview author ★★★★★ Адвокаты, которые работают для своих клиентоа!עורכי דין שעובדים עבור לקוחותיהםjs_loader

אודות המחבר:
עורך דין דניאל ינובסקי

בוגר LL.B בקריה האקדמית אונו בשנת 2007. תחומי ההתמחות של משרד עורכי דין דניאל ינובסקי – חדלות פירעון לרבות אכיפת חיובים, מחיקה וגביית חובות (הוצאה לפועל), פשיטות רגל – חדלות פירעון והסדרי חוב.
למידע נוסף

לקבלת ייעוץ משפטי
חייגו עכשיו!

Google ג גוגל
4.9
מבוסס על 183 ביקורות
js_loader