הסכם ממון לזוג נשוי

חזי ונורית לא הצליחו להסתיר את דמעות ההתרגשות שלהם כאשר נודע להם כי חזי יקבל בירושה את דירת הוריו ברמת גן. לאחר שנים ארוכות בהן ייחלו לבית משלהם והזוגיות שלהם ידעה לא פעם עליות ומורדות בשל מצבם הפיננסי, סוף סוף נמצא המקום שהם יוכלו לקרוא לו "שלהם".

גם דנה קפצה משמחה כשהתבשרה כי היא זכאית למענק כספי של קרוב לשני מיליון שקלים שהתגלו בכספת גרמנית שהייתה שייכת לסבתה במלחמת העולם השנייה ועוקלה עם הפינוי לגטאות וסיפרה בהתלהבות לבעלה עופר והילדים על הבשורה המשמחת.

אלא שלמרות המצב הכלכלי החדש והזוהר ששני בני הזוג יכולים להתחיל וליהנות ממנו בקרוב, הם מצאו את עצמם מנהלים מלחמות תהומיות בנוגע לניהול הרכוש החדש בעתיד הקרוב והרחוק. שני הזוגות נמצאים בנקודה עכורה ביחסיהם וכבר תקופה שאינם מצליחים להסכים ביניהם על פרטים קטנים וגדולים. חמור מכך, הבשורה המשמחת שקיבלו כל אחת מהזוגות אף הצליחה להרחיב את הקרע והוסיפה המון חריפות לקלחת הרותחת.

 

חותמים על הסכם ממון בדיעבד

היות והחיים הם דינמיים ובלתי צפויים, בעיקר לאחר הנישואין, בני זוג רבים מוצאים את עצמם בדילמות בלתי פוסקות על ניהול ענייניהם הפיננסיים, על חינוך הילדים, על חיי היומיום שהם מנהלים ועוד. כאשר משתנה חדש נכנס למשוואה ומצריך לנהוג בשיקול דעת ומשנה זהירות, ישנה אפשרות לנסח הסכם ממון לזוג נשוי המגדיר מה יקרה בהמשך הדרך לאותו משתנה אם יבחרו השניים להתגרש. פעמים רבות זוגות שיחסיהם עולים על שרטון במקביל לקבלת סכום כספי, דירה, ירושה או מענק כלשהו של אחד מבני הזוג, הם מוצאים את עצמם בנקודת מפנה קריטית: האם זהו שינוי מבורך למערכת היחסים או רמז עבה לפרידה ויציאה לעצמאות?

הסכם ממון בין בני זוג נשואים יכול להיות מועיל מאוד להמשך הישרדות זוגית תקינה. ההסכם יכול להסדיר מבחינה חוקית את כל הנושאים החשובים שנידונים מידי יום בכל זוגיות כמו כספים, ילדים ורכוש – ובדיעבד, גם אם לא הוסדרו ביניכם נושאים אלה באופן רשמי וכתוב קודם לכן. לרוב עולה לכותרות הסכם ממון במתכונת של הסכם "טרום נישואין" עליו חותמים בעיקר אנשי האלפיון העליון או מפורסמים מוכרים לפני החתונה, אך ניתן לערוך אותו בכל שלב, גם כאשר הנכם כבר נשואים וללא כל קשר לפערים הכלכליים החדשים שנוצרו.

מה היתרונות של הסכם ממון לאחר נישואין?

לא רבים הם הזוגות שיש להם נכסים רבים בתחילת חיי הנישואין ועל כן הם צוברים נכסים באופן משותף או עצמאי רק בשלב מאוחר יותר, ממש כשם שקרה לחזי ונורית שירשו את דירת הוריו של הבעל. סיטואציות אלה שלא נכחו קודם לכן בקשר הזוגי, עלולות ליצור מחלוקות כספיות קשות במצב של גירושין, כאשר כל צד מנסה למשוך לכיוונו ולהרוויח יותר מהזוגיות ההרוסה. יתרה מכך – סכסוכים לגבי כסף או רכוש יכולים להסתיים במצב של עוגמת נפש הפוגעת גם במוניטין, בקריירה, זכויות סוציאליות וכמובן בילדים.

בזכות ניסוח הסכם ממון שמתבצע לאחר הנישואין, ניתן להסדיר כראוי את החלוקה על הרכוש והנכסים באופן שימנע מכם ניהול מלחמות מתישות וממושכות ובדרך שבה כל אחד מבני הזוג יודע בדיוק מה הוא צפוי לקבל אם יוחלט על פירוק החיים המשותפים. הזוג הנשוי אף מביא עמו ניסיון חיים ושיקולים מסוימים, שלאו דווקא מצליחים הזוגות הטריים והצעירים להביא בחשבון כמו תכנונים להרחבת העסק, שאלות הנוגעות לחינוך הילדים או מוסדות הלימוד העתידיים שלהם, החגים המשפחתיים, בעלי החיים שהצטרפו באהבה לבית ועוד.

התנאי היחידי לצורך קבלת התוקף המשפטי המחייב לכל הסכם ממון הוא קבלת אישור נוטריוני או אישור של ערכאה משפטית (בית הדין הרבני או בית המשפט לענייני משפחה). כאשר ההסכם נחתם לאחר הנישואין, הוא חייב בכל מקרה לקבל את אישורו של בית המשפט כאשר ההליך מבוצע לרוב על ידי עורך הדין המנסח עבורכם את ההסכם. בשלב זה, כל אחד מהצדדים יוזמן בתורו אל בית הדין על מנת לוודא כי החתימה בוצעה מתוך רצון עצמי וחופשי, ללא כפייה או סחיטה כלשהי וכי הם מבינים היטב את משמעויותיו והשלכותיו של המסמך.

 

מה נכנס לתוך ההסכם וכיצד הוא מנוסח?

אמנם הסכם ממון בין בני זוג נשואים נועד להסדיר מצבים מסוימים, אך הוא בהחלט יכול להכיל גם סעיפים מסוימים לבחירתם האישית של בני הזוג. כך למשל במצב שבו אחד מבני הזוג ינהל רומן, יהיה ניתן להכיל סעיף של פיצוי כספי מסוים המוסכם על השניים. במצב אחר, גבר שרכש לאהובתו הסודית בית חדש, קבע מול אשתו בעת ניסוח הסכם הממון כי בית זה יחולק שווה בשווה בין שניהם לאחר הפרידה, או שבית אחר שבבעלותם יועבר ישירות אל האישה.

ההסכם עצמו מחולק לתתי פרקים, כאשר בכל פרק יפורט משאב אחר: נכסים, רכוש (כמו למשל רכב, תכשיט יקר ערך ואפילו בעל חיים), פוליסות וביטוחי חיים, ילדים משותפים וכד'. מומחים ומשפטנים רבים ממליצים לנהל בצמוד לעריכת ההסכם גם עריכת צוואה, שבה יפורטו גם תרחישים עתידיים הנוגעים למוות של אחד מבני הזוג ולמי עובר חלקו של הנפטר.

 

אהבה בת עשרים

שארלי ועדנה הם זוג נשוי החוגג את שנתו העשרים יחד. לבעל שפע נכסים פרטיים שהיו בבעלותו עוד לפני שבכלל נישאו, אלא שכעת, לאחר שצפה במספר ממקורביו המתגרשים מנהלים מלחמות חורמה בנוגע לרכוש שברשותם, החליט להסדיר כעת את ענייני הממון מול זוגתו. עדנה מצידה דאגה כל השנים לגידול הילדים ופחות לניהול הקריירה ועל כן בקשתו של בעלה עוררה את חשדנותה. בעת שניגשו לפגישה ראשונית לגבי ההסכם, התגלה כי הם לא רואים שווה בשווה את כוונותיהם העתידיות וכי לבעל ישנם נכסים שנרכשו גם לאחר הנישואין. בשל כך נוצר בין השניים מעין סכסוך מסחרי ממושך על תנאי ההסכם ונוצרה ביניהם אווירה טעונה מאוד. הם אמנם הגיעו לבסוף לעמק השווה אך ייתכן וחילופי הדברים ביניהם באותה התקופה לא יוכלו עוד להשיב את מה שאבד.

חתימה על הסכמי ממון גם לאחר הנישואין הפכה לנפוצה מאוד בקרב בני זוג רבים בישראל, בייחוד לאור אחוז הגירושין הגבוה, גם לאחר עשרים ואף שלושים שנות נישואין או יותר. אין ספק שעריכת ההסכם מלווה במטען רגשי כבד, שמטבע הדברים יכול להביא את אחד הצדדים לפגיעה אישית ולמצב של מתח וחוסר ביטחון. על כן ההסכם נוצר אך ורק כאשר בני הזוג מבינים היטב את היתרונות שבו וכיצד הוא עשוי להקל על חייהם בהמשך הדרך, אם בכלל ייאלצו להשתמש בו אי פעם.

עורכי דין  משרדנו יוכלו לייעץ באופן אישי לבן הזוג המעוניין כעת בניסוח המסמך, כיצד לפנות אל הצד השני ולגרום להגשמת בקשתו באופן הוגן ומכובד עבור שני הצדדים גם יחד. כאשר ישבו יחד שני בני הזוג לפגישה, עורך הדין ישמש כמתווך לעניין המחלוקות ויציע דרכים מתאימות לניהול ההליך מבלי שאיש מהצדדים ייפגע. מקרים אחרים בהם מגיעים בני זוג על סף פרידה להסדרת הממון שברשותם, גורמים דווקא לקירוב לבבות ומציאת דרך משותפת לנהל עמה את המשך החיים המשותפים.

צרו קשר עכשיו ואנו נשמח לעזור גם לכם!

הסכם ממון לזוג נשוי
הסכם ממון לזוג נשוי
לשיתוף המאמר:

לייעוץ עם עו"ד דניאל ינובסקי מלאו טופס עכשיו:

4.9 מבוסס על 183 ביקורות מ כתוב לנו ביקורת בReview author ★★★★★ Адвокаты, которые работают для своих клиентоа!עורכי דין שעובדים עבור לקוחותיהםjs_loader

אודות המחבר:
עורך דין דניאל ינובסקי

בוגר LL.B בקריה האקדמית אונו בשנת 2007. תחומי ההתמחות של משרד עורכי דין דניאל ינובסקי – חדלות פירעון לרבות אכיפת חיובים, מחיקה וגביית חובות (הוצאה לפועל), פשיטות רגל – חדלות פירעון והסדרי חוב.
למידע נוסף

לקבלת ייעוץ משפטי
חייגו עכשיו!

Google ג גוגל
4.9
מבוסס על 183 ביקורות
js_loader