עו"ד תאונות דרכים ועבירות תנועה

תאונות הדרכים בישראל מוגדרות בפי רבים כ"מכת מדינה". יום יום אנו פוגשים אותן בדרך לעבודה או בדרכנו הביתה, בנסיעה בכבישי הארץ ודרך ערוצי החדשות שמדווחים על התאונות הקשות. לרוב אנו מניחים שהתאונה התרחשה כתוצאה מהתנגשות בין שני כלי רכב, אך גם מקרים בהם נפגע הולך רגל או רוכב אופניים, נוסע אחר ברכב, או כאשר הרכב סוטה ממסלול הנסיעה ומתנגש בעצם נייח מוגדרים כתאונת דרכים.

כל אחד מאיתנו עלול למצוא את עצמו מעורב בתאונת דרכים מידי יום. אנו יודעים היטב שעלינו לצלם את הפגיעה, להחליף פרטים עם הנהג הנוסף ולערב את מד"א או המשטרה במידת הצורך, אך כיצד כדאי להתנהל על מנת לקבל את דמי הפיצויים לאחר מעורבות בתאונה ומה באמת חשוב לדעת על התהליך?

 

עורך דין עבירות תנועה

מאמר נפרד בנושא עברות תנועה הכולל עבירות תנועה הקלסיות – נהגה בפסילה, נהיגה ממהירות מופרזת, נהיגה תחת השפעת אלכוהול וסמים יחד עם עבירות תנועה ה"חדשות" – רכיבה על אופניים חשמליים או קורקינט ללא קסדה, שימוש בטלפון בזמן הנהיגה ועוד, ניתן לראות כאן.

עורך דין תאונות דרכים: מה החוק אומר?

חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים הוא חוק מדיני, לפיו כל אדם שנפגע בתאונת דרכים באשר היא זכאי לקבל פיצוי כספי בגין נזקי גוף, ללא שום קשר לאחריותו בגרימת התאונה עצמה. זוהי הסיבה שבגללה מחויב כל נהג בביטוח חובה – על מנת שיוכל לתבוע את חברת הביטוח במצב של תאונה. אם הנפגע הוא אחד הנוסעים ברכב, הוא יצטרך לתבוע את החברה שמבטחת את הרכב שבו התרחשה הנסיעה.

אם מדובר בהולך רגל, עליו לתבוע את חברת הביטוח של הנהג שפגע בו.

חוק נוסף שראוי לציין בהקשר הזה הוא חוק ההתיישנות העומד במדינת ישראל על 7 שנים. אם חלפו 7 שנים מיום קרות התאונה – לא ניתן עוד להגיש תביעה ולקבל פיצויים, אלא במקרים חריגים ומיוחדים מאוד שבהם מתגלה נזק כתוצאה מהתאונה ובדיעבד, במועד מאוחר יותר מהמועד שבו התרחשה.

 

גיבוש תביעת פיצויים לנפגעי תאונות דרכים

הטיפ הטוב והחשוב ביותר הוא להמתין עם התביעה ולא למהר להגיש אותה מיד לאחר התאונה. הסיבה לכך היא שנזקים גופניים שנגרמו לנו עלולים להיות סמויים בתקופת הזמן שלאחר התאונה ועלולים להתגלות או להחמיר במועד מאוחר יותר, לפעמים רק כעבור מספר חודשים.

לכן ההמלצה שלנו היא להמתין עד להתגבשות הנסיבות הרפואיות: גובה הפיצויים נובע מגודל הנזק שנגרם ולכן כדאי לגשת לבדיקות במלואן ובצורה מקיפה עד שיתגבש מצבכם הרפואי לכדי מסקנות ברורות וחותכות. בזמן זה, מומלץ להתחיל לאסוף כל מסמך רפואי רלוונטי ולאחסן את המידע במקום מסודר. כך יהיה ניתן גם לתעד את מצבכם הקיים וגם להוכיח את הקשר בין מצבכם הרפואי הנוכחי לבין הפגיעה שהתרחשה בתאונה עצמה. חשוב ליצור קשר עם עורך דין תאונות דרכים כבר מהרגע הראשון על מנת לקבל ייעוץ והנחייה מתאימים שיסייעו לכם לאסוף תיעוד וניירת וכן לדעת כיצד להתנהל מול הגופים השונים.

 

זהירות, חברת הביטוח

חברות הביטוח הן המשוכה המאתגרת ביותר הניצבת בפני נפגעים בתאונות דרכים וההתנהלות מולה מצריכה הנחיות מפורשות ומדויקות מעורך הדין המטפל בתביעתכם. יש לזכור שחברות הביטוח מונעות מכוח כלכלי, ככל חברה קיימת. על כן הן בעלות אינטרס לשמור על כספן ומפעילות מדיניות שנועדה לגבות זאת. פעמים רבות פוגשים הנפגעים חוקר מטעם חברת הביטוח, שמטרתו היא לברר היטב את מצבו הנוכחי של הנפגע ולהוציא ממנו מידע שעלול "לשחק" לטובת החברה עצמה. היו מודעים לכך והיזהרו. יש להימנע ממסירת מידע אישי לגורמים זרים ולהנחות את בני המשפחה שלא לשתף פעולה עם חוקרים אלה, שינסו לדלות מידע רלוונטי גם מהם.

חברת הביטוח עשויה גם לנסות ולשכנע את שופטי בית המשפט שהנזק שנגרם לנפגעים הוא מזערי בהרבה ממה שהוא באמת. כך קרה לליטל בת ה-8, שיצאה מהרכב בו נהגה האם על מנת שזו תוכל לחנות ברוורס. אלא שהנסיעה לאחור הייתה שגויה וידה של ליטל נמחצה בין הקיר הגובל בחנייה לבין הרכב. ליטל נאלצה לעבור מספר ניתוחים והשתלת אצבע, טיפולים שיקומיים וכמובן קבלת סיוע יומיומי למען המשך תפקודה. זאת בנוסף לכאבים קשים, צלקות ומוגבלות בתנועה מהם סבלה.

חברת הביטוח טענה כי לליטל אין כל בעיה תפקודית ומדובר בכל מקרה בידה השמאלית שאיננה הדומיננטית. השופטת דחתה את טענה זו ופסקה לטובתה של ליטל פיצוי כספי על סך 455 אלף ₪, כיסוי התשלום שהוציאו הוריה של ליטל על שכ"ט עורך הדין (59,000 ₪) והוצאות משפט.

 

תאונות פגע וברח

אחד מסוגי התאונות המחרידים ביותר הוא פגיעה באחר ונטישת הזירה ללא הגשת סיוע לנפגע או נטילת אחריות לתאונה. את מי ניתן לתבוע במצב זה?

תאונות פגע וברח מוגדרות כפליליות חמורות והענישה עליהן כבדה ביותר. אם נתפסו האחראים או שפרטיהם נקלטו על ידי עדים בסביבה, הרי שבאמצעות משטרת ישראל ניתן לאתר אותם ולהגיש תביעה לחברת הביטוח המבטחת אותם. אך אם זהות הפוגע נותרת אנונימית עד לשלב הגשת התביעה, מוגשת התביעה לתאגיד "קרנית" שמחליף מטעם המדינה את חברת הביטוח והוא הגוף שממנו יימסרו דמי הפיצויים.

נהגים שנמלטים מזירת ההתרחשות הינם עברייני תנועה לכל דבר ועניין וסיבת בריחתם ככל הנראה קשורה גם לעבירות נוספות שבוצעו על ידם: נהיגה בזמן פסילה, נהיגה ללא רישיון, נהיגה ללא רשות הבעלים (הוריו של קטין למשל), רכב גנוב, נסיעה ללא טסט ועוד.

בכל המקרים הללו, חברת הביטוח של אותו נהג למעשה תסרב לפצות את הנפגעים שכן הפוליסה שלהם איננה תקפה.

לכן בכל מקרה שבו חלילה אירעה פגיעה כתוצאה מתאונת פגע וברח, יש לפנות אל עורך הדין  דניאל ינובסקי – משרד עורך דין תאונות דרכים ולקבל ממנו הנחיות ופרטים, לרבות ליווי וייצוג לאורך תהליך הגשת התביעה. כדאי לדעת, שבמצב שבו מוגשת התביעה לתאגיד "קרנית", חובה להוכיח כי אכן מדובר בתאונת פגע וברח וכי לא היה ניתן בשום דרך לקבל את פרטי הרכב הפוגע, את זהות הנהג או את זהות החברה המבטחת. גם הפעם "יזכה" הנפגע לביקור חוקר מטעם התאגיד שינסה לברר האם באמת מדובר בתאונה מסוג פגע וברח או בתאונה מסוג אחר והאם באמת לא יודע הנפגע דבר על הפוגעים בו, על זהותם או פרטים על רכבם.

 

הולכי רגל – של מי האחריות לפצות?

כשהרמזור התחלף לאדום והאוטובוס עצר, נזכר אחד הנוסעים כי שכח דבר מה בתחנה שהרגע עלה ממנה. הוא ביקש מנהג האוטובוס לרדת וזה סירב. השניים התווכחו, הנוסע פתח את דלת האוטובוס בכוחות עצמו ונפגע מרכב חולף תוך פחות מחצי שניה לאחר שירד. האם יש לראות את הנפגע כנוסע באוטובוס ולתבוע את חברת האוטובוסים, או כהולך רגל ולתבוע את הנהג הפוגע?

הקשיש ניצול השואה העמיס בזהירות את המצרכים מעגלת הקניות לתא המטען בחניית הסופר יחד עם זוגתו. באותו זמן, פגע רכב נוסע בעגלת הקניות שפגעה בקשיש והטיחה אותו ברכב בת זוגו החונה, פצעה אותו קשות והותירה אותו נכה לצמיתות. האם חברת הביטוח של בעלת הרכב החונה תישא באחריות? או שמא חברת הביטוח של הנהגת הפוגעת?

בשני המקרים נקבע כי הנפגעים מוגדרים כהולכי רגל בזמן התאונה ולכן חברות הביטוח של הנהגים הפוגעים יישאו באחריות למתן הפיצויים. יחד עם זאת חשוב לזכור, כי הוכחות אלה המוטלות בספק ונידונות בבית המשפט, אינן יכולות להתנהל ללא עורך דין שייצג את האינטרסים האישיים שלכם ויפעל למענכם, גם כאשר יש צורך לברר את מי לתבוע.

עורכי דין משרדנו הינם עורכי דין תאונות דרכים עתירי ניסיון, השואפים להשיג ללקוחותינו את דמי הפיצויים הגבוהים וההוגנים ביותר תוך ניהול תיקי תביעות במקצועיות הגבוהה ביותר.

 

עוד תאונות דרכים ועבירות תנועה
עוד תאונות דרכים ועבירות תנועה
לשיתוף המאמר:

לייעוץ עם עו"ד דניאל ינובסקי מלאו טופס עכשיו:

4.9 מבוסס על 183 ביקורות מ כתוב לנו ביקורת בReview author ★★★★★ Адвокаты, которые работают для своих клиентоа!עורכי דין שעובדים עבור לקוחותיהםjs_loader

אודות המחבר:
עורך דין דניאל ינובסקי

בוגר LL.B בקריה האקדמית אונו בשנת 2007. תחומי ההתמחות של משרד עורכי דין דניאל ינובסקי – חדלות פירעון לרבות אכיפת חיובים, מחיקה וגביית חובות (הוצאה לפועל), פשיטות רגל – חדלות פירעון והסדרי חוב.
למידע נוסף

לקבלת ייעוץ משפטי
חייגו עכשיו!

Google ג גוגל
4.9
מבוסס על 183 ביקורות
js_loader